Lead architect Jeroen Remmerswaal over GigaSpaces

Ik wil organisaties overtuigen van Gigaspaces. Dat zij het durven om van de traditionele architectuur over te stappen naar een platform van nu.

Het resultaat is overduidelijk: gegarandeerde performance en een eindeloze schaalbaarheid van applicaties. Altijd.

Volwassen Nederlandse IT-markt

Jeroen verwacht dat de volwassenheid van de Nederlandse IT-markt een vlucht gaat nemen. Hij zegt: “Kijk naar Google en Facebook, internetsites die een immense hoeveelheid data opslaan en verwerken. Ook in ‘gewone’ organisaties stijgt de hoeveelheid digitale informatie elke dag. De klassieke ontwikkelingtechnologieën voldoen niet meer aan de snel veranderende eisen en wensen. Er is een nieuwe manier van denken nodig.”

Het evangelie GigaSpaces

GigaSpaces eXtreme Application Platform (XAP) is een platform waarmee je schaalbare IT-oplossingen realiseert. Het is het enige product in de wereld dat een complete middleware-oplossing biedt als één schaalbaar platform. GigaSpaces is een relatief nieuwe technologie en veel organisaties weten daardoor nog niet waar het platform toe in staat is en welk resultaat het oplevert.

Jeroen: “Ik zie het als mijn taak om het evangelie van GigaSpaces te verspreiden. Het is zonde dat bedrijven vasthouden aan bestaande architecturen, terwijl de technologie inmiddels oplossingen biedt voor problemen waar ontwikkelaars dagelijks tegenaan lopen. Ik geef organisaties een frisse blik, zodat zij de beslissing om over te stappen écht durven maken.”

De rol van Jeroen bij Tricode

Jeroen is lead architect bij Tricode en lid van het management team. Zijn specialisme ligt op het gebied van non-functionele specificaties en IT-architectuur. Jeroen werkt het liefst aan complexe technische projecten waar grote belangen spelen.

Lees alle verhalen van Tricode medewerkers >>

Tricode - Software development op maat en IT consultancy ® Copyright 1999 - 2014