Procesbeschrijving met Sensus

De Sensus-Methode® is een organisatiebureau uit Maarssen, dat gespecialiseerd is in processen en business process management (BPM). De methode is gericht op het verbeteren van processen binnen organisaties. Dit wordt gerealiseerd door mensen te leren om procesgericht te denken. De Sensus-Methode® heeft momenteel ongeveer 250 klanten in Nederland en België en daarmee ongeveer 850 gebruikers. Deze klanten zitten voornamelijk in de woningbranche, gemeentelijke en overheidsinstellingen en zorginstellingen. Daarnaast weten steeds meer klanten uit de zakelijke dienstverlening de Sensus-Methode® te vinden. In de loop der jaren is een vruchtbare, intensieve samenwerking met Tricode ontstaan.

Tricode heeft in 1999 het softwarepakket Sensus ontwikkeld. Met dit pakket kunnen alle processen, functies, afdelingen en documenten van een bedrijf grafisch in kaart worden gebracht. Met deze basis kunnen op een vrij eenvoudige manier diverse rapportages worden gemaakt, zoals een handleiding met werkinstructies voor nieuwe medewerkers.

Tien jaar na de ontwikkeling van Sensus is versie 4.0 op de markt gebracht. Tot deze versie van het softwarepakket waren de nieuwe versies steeds weer verbeteringen van het in 1999 ontwikkelde pakket. Met de 4.0 versie is er een compleet nieuw softwarepakket gekomen, waardoor het voor Tricode mogelijk was om de nieuwste technologieën toe te passen. De 4.0 versie is een combinatie van Java-Spring-Hibernate en tools als JasperReports, FreeMarker en XStream.

Tricode - Software development op maat en IT consultancy ® Copyright 1999 - 2014