Technologie

Java development bij Tricode
Wij bieden onze klanten digital marketing en e-commerce oplossingen. De oplossingen zijn allen gebaseerd op Java development. Op deze pagina geven we een overzicht van de belangrijkste technologie├źn en platforms die wij gebruiken om onze klanten een optimale digital experience te bieden.

Java development
Tricode heeft gekozen voor Java als core ontwikkeltaal, omdat Java als toonaangevende open source taal continu in ontwikkeling is. Het voordeel voor onze klanten is dat we hen betrouwbare en kwalitatief hoogstaande oplossingen kunnen garanderen. Binnen het Java development vakgebied kiezen wij doorgaans ook voor bewezen frameworks.

Java development framework: Spring
Een van de Java development frameworks waar wij veel gebruik van maken is Spring. Dit uitgebreide framework brengt verschillende voordelen met zich mee. Onze ontwikkelaars gebruiken Spring om:

  • Er voor te zorgen dat de door onze programmeurs geschreven code uit losse componenten bestaat, zodat deze componenten makkelijk herbruikbaar zijn;
  • Webpagina’s op te zetten;
  • De beveiliging van websites te verbeteren;
  • Integraties met Soap services te vereenvoudigen.

Java development framework: Hibernate
Een ander Java development framework dat veel gebruikt wordt binnen Tricode is Hibernate. In onze projecten krijgen we vaak te maken met externe databases waaruit data moet worden ontsloten. Hibernate zorgt er voor dat we databases op een eenvoudige manier kunnen aanroepen.

Nieuwe technieken
Tricode is altijd op zoek naar nieuwe Java development technieken en frameworks om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Op dit moment kijken we naar cloud oplossingen als de Google App Engine. Aangezien we ons veel richten op integraties van e-commerce en CMS platforms onderzoeken we ook nieuwe integratie frameworks als Mule ESB en Apache Camel.

Ken jij nieuwe interessante Java development technieken? We nodigen je graag uit om je kennis op dit gebied aan ons te tonen.

Java development via Agile/Scrum
Tricode werkt al sinds 2009 volgens de agile methode. Dit betekent dat we in korte iteraties in teamverband werkende software opleveren volgens de specificaties die de klant aanlevert. De klant betrekken we gedurende het Java development proces continu bij het project zodat we elke iteratie precies die features opleveren die de klant belangrijk vindt. Aan het einde van iedere iteratie houden we een retrospective waarbij problemen in het ontwikkelproces worden benoemd. We lossen minstens 1 van deze problemen in de volgende iteratie op, zodat het team als geheel steeds beter functioneert en prettiger kan werken.

Bij Tricode werk je in hybride Scrum teams. Dit betekent dat je werkt in een team van Nederlanders en Macedonen, waarbij de dagelijkse stand ups en de communicatie via online verbindingen plaatsvindt. In de praktijk blijkt dit perfect te verlopen en is de input vanuit Macedonië een verrijking binnen projecten. Ervaar het zelf!

AEM
Adobe Experience Manager is een op Java gebaseerd digital marketing platform waarmee wij onze klanten uitstekende opties voor personalisatie, het bijhouden van statistieken en het beheren van content voor verschillende kanalen op één plek bieden.

Binnen AEM bouwt Tricode custom-made componenten voor onze klanten zodat zij zich kunnen onderscheiden. Creativiteit en innovatie zijn hierbij sleutelwoorden die jou kunnen helpen de best mogelijke oplossingen aan onze klanten te bieden. In veel gevallen is het noodzakelijk om de grenzen van wat mogelijk is op het vlak van Java development binnen AEM op te zoeken en op te rekken.

Doordat Tricode AEM met name bij grote multinationals implementeert, heb je vrijwel altijd te maken met zeer complexe back-end integraties, die je voor uitdagende Java development vraagstukken stellen. Kortom, voor ervaren Javanen is AEM een mooie stap om jezelf verder te ontwikkelen in uitdagende projecten.

Magnolia CMS
Magnolia is een op Java gebaseerd opensource CMS framework dat het voor onze klanten onder meer makkelijk maakt content te uploaden en te bewerken. Daarnaast is het eenvoudig om online campagnes aan te maken. Door de modulaire opbouw van het platform is het mogelijk de complexiteit van het pakket aan te passen naar de organisatie.

Tricode implementeert Magnolia bij onze klanten en integreert het platform met back-end systemen van de klant. Jij als developer bent er verantwoordelijk voor dat de communicatie tussen het CMS en de back-end systemen optimaal verloopt. Om deze communicatielaag te optimaliseren is diepgaande Java development kennis nodig.

Magnolia werkt met een app structuur. Dit betekent dat wij als Magnolia partner de mogelijkheid hebben apps te ontwikkelen! Onze developers hebben al een blog app gebouwd en werken aan een e-commerce app. We dagen jou uit om met ideeën te komen!

Intershop
Intershop is een uitgebreid e-commerce platform met veel mogelijkheden om het orderproces van onze klanten te optimaliseren en te personaliseren. Dit alles met als doel de conversie vanuit de websites te verhogen.

Als Intershop partner implementeert Tricode Intershop bij haar klanten. Hierbij gaat het vaak om de grotere en bekende web shops. Binnen Intershop projecten draait het naast het inrichten van het framework vooral om het bouwen van koppelingen tussen grote databases en Intershop door middel van Java development. Voorbeelden zijn integraties met voorraadsystemen en logistieke software. Het op een efficiënte manier ontsluiten van grote hoeveelheden informatie naar de websites is een belangrijke sleutel tot succes. Weet jij een manier om dit nog efficiënter te doen?