Liberty Global

e-commerce platform
Klant
Liberty Global
Uitdaging
Commerce & Content
Oplossing
Commerce platform / AEM
 

Klant
Liberty Global

Achtergrond
Liberty Global is het grootste internationale telecombedrijf ter wereld met meer dan 29 miljoen klanten. Hun marktleidende breedband internet, voice en video services en innovatieve productbundels maken het miljoenen mensen mogelijk de eindeloze mogelijkheden van de digitale wereld te ontdekken.

Project
We hebben meer dan 15 jaar samengewerkt met Liberty Global in meerdere landen van Europa. We hebben het e-commerce system van Liberty Global ontworpen, gebouwd en onderhouden. Door de jaren heen hebben wij hier continue nieuwe features op ontwikkeld. Hiervoor hebben we zowel custom applicaties gebruikt als in een later stadium Adobe Experience Manager.

Inzichten
Het e-commerce platform van Liberty Global wordt gebruikt voor het afhandelen van online orders over meerdere productcatalogi. Deze productcatalogi staan verspreid over verschillende in AEM gebouwde websites.

Sinds het begin van de relatie in 2001 zijn de hoofddoelen en uitdagingen geëvolueerd, maar de kern is altijd gebleven: het leveren van rijke, gepersonaliseerde content en een intuïtief order proces. Om dit te kunnen bieden is AEM gekozen als content platform.

Strategie en uitvoering
Vanuit een gebruikersperspectief is het plaatsen van een order eenvoudig. Echter, achter de schermen hebben onze engineers een complexe set aan ‘engine rules’ ontwikkeld om er voor te zorgen dat de unieke productcodes in alle, soms uitzonderlijke gevallen, juist zijn. Samen met Liberty Global hebben we besloten dat Adobe Experience Manager hen het beste aansloot bij de wens om rijke, gepersonaliseerde content te leveren.

Resultaten
Het helpen van Liberty Global bij hun eerste stappen in de digitale wereld, namelijk met het succesvol implementeren van een complexe commerce oplossing, gaf Liberty’s sales een enorme boost. Het mogelijk maken van gepersonaliseerde aanbiedingen heeft ervoor gezorgd dat Liberty voorsprong op de concurrentie behield.